Talven kauneus

Sielun vuodenaikoja – talvi

Tervetuloa talvi.
Paljaat puut, pitkät yöt ja pureva talven viileys merkitsivät ennen, että oli tullut aika hidastaa tahtia. Jäljittelemme eläimiä vetäytyen viihtyisiin asuntoihin, joissa voimme viettää aikaa rauhallisessa pohdinnassa. Kaupunkien lumi ei ole puhtaan valkoista ja kylmyyden vaikutusta kehoon ja mieleen ei enää tiedosteta. Muistatko lapsena kuinka rohkeasti ja pelottomasti lähdit ulos ja nautit kaikesta talven tuomasta raikkaudesta ja kauneudesta. Vaikka talven tuiskut ja tuulet helisyttivät ikkunoita, sinä olit ulkona ja nautit kauniista talven tuomasta ajasta.

Talvi on hyvin maagista aikaa ja sillä on sinuun vahva vaikutus. Vaikka maailma saattaa tuntua kylmältä ja autiolta, monet stimuloivat aistikokemukset tuovat uutta näkökulmaa talven kauneuteen. Muistatko lumikiteiden kauniit ja monimutkaiset taidokkaat kuviot ikkunoissa? Entä juuri sataneen lumen säihkyvä kirkkaus tai savun kiemurtelat pilvet pakkaspäivinä ja ihanan ilman raikkauden? Muistatko?
Lähde siis iloitsemaan talvesta, kuten teit lapsena. Puhdas mieli ja virkistynyt sielu eivät piittaa punaisesta nenästä, jonka kylmyys aiheuttaa.

Talvi on uneksimisaikaa, samanlainen lepotila, kuin kasveilla, jotka ovat talven kylmyyden tuomaa kauneutta, kun ne kukoistavat noustessaan lumen alta kevään saapuessa. Samoin me voimme nousta lumen alta uudistuneina ja virkeinä, kun kevät saapuu.


Rita no 291