Juhlista sitä päivää, joka sinulla on

Käytä joka päivä parasta posliiniastiastoasi, joka sinulla on, koska vain tällä päivällä on merkitystä.

Tunnetko sellaisia ihnmisiä, jotka pitävät muovia uusien huonekalujen, auton istuimien ..uusien tavaroiden päällä suojatakseen niitä? Varmaan on sinullekin tuttua. Kun ajattelee asiaa, voi olla, etteivät he koskaan koko elämänsä aikana tunne edes uuden istuimen pintaa, miltä se tuntuu, tuoksuu tai eivät ole yhteydessä tuohon suojelemaansa uuteen esineeseen, jonka on itse hankkinut. Ihmisellä on kummallinen tapa säästää tavaroita jotakin erityistä tilaisuutta varten, mutta jokapäiväisen elämän juhlistaminen unohtuu – unohtuu nauttiminen omasta uudesta tavarasta, jonka on työllään ansainnut. Tämä tapa toimia saa myös aikaan, että vaatevarastossa voi olla vaatteita, joita ei koskaan ole käytetty, mutta ne ovat jääneet pieniksi tai tuntuvat vanhanaikaisilta – tyyli on vaihtunut aikoja sitten.

Jos käytät uusia vaatteita ja syöt parhaista astioista joka päivä, lähetät itsellesi viestiä, että ole elossa erityisenä päivänä ja sinulla on aihetta juhlia elämääsi ja olet kaiken tuon kauniin arvoinen. Itsesi kohtelu arvostavalla ja kunnioittavalla tavalla kohottaa sinun tunnettasi omasta itsestäsi – sinä olet tuo erityinen vieras tänä päivänä – joka päivä. 

Onko komerossa se kallis pitsinen pöytäliina? Onko siellä myös kauniit kengät, joita säästä sitten kun… Laita ne jalkaasi tänä iltana. Ota siis pois muovi huonekalujen päältä, syö parhaista astoistasi, avaa erityista viiniä oleva pullo, pukeudu parhaisiin vaatteisiisi ja juhlista itseäsi ja elämääsi, joka sinulla on juuri nyt.

Nauti tästä hetkestä, juhlista kaikkea sitä, mitä on juuri nyt.

Rita no 291