Ajattelu

Ajattelu

Kun puhumme negatiivisesti kirjaimellisesti kaappaamme neuroneja ja kulutamme itsemme loppuun. Mitä jos käyttäisi noita neuroneja johonkin parempaan? 

Aivomme muodostuvat suuresta määrästä neurooneja, useista biljoonista itse asiassa. On muistettava, että tarvitaan satoja miljoonia neuroneja muodostamaan yksi ajatus. Jos käytät neuroneja ajatellen “Vihaan elämää” tai “Miksi en pysty tekemään tuota?” tai “Puutarha kaipaa kitkemistä”  sinulla on satoja miljoonia neuroneja vähemmän käytössäsi  ratkaisemaan ongelmaa, ajattelemaan miellyttäviä ja pehmeämpiä, luovempia ajatuksia.

Luonto on rakentanut tietyllä tavalla aivomme – ne ovat neuronien muodostama verkosto, jonka tehtävänä on ajattelu ja me lähetämme neuronit tekemään työn vaikka negatiivisella ajatuksella, jolloin ne eivät ole saatavilla muuhun työhön. 

Luovaa prosessia kunnioittaa hiljentämällä kaikki nuo ajatukset, jotka käyttävät neoroneja ja sallii kaikkien neuronien olla saatavilla luovien ideoiden muodostamiselle. Hiljaisuus. Voisi siis kutsua tätä ajattelua nollaamis – peliksi – jos murehdit puutarhasi kuntoa, et samalla voi säveltää uutta sinfoniaa.
Tähän seuraa jatkoa myöhemmin 6.5. seuraa siis blogia …

 Rita no 291