Isä

Suhde vanhempiin on koko elämään vaikuttava suhde. Vanhemmat kuvastavat meille auktoriteetteja ja muovaavat omaa suhdettamme meihin itseemme. 

Kaikilla meillä on isyydestä ja isästä oma henkilökohtainen näkemyksemme. Oliko isä sellainen, joka toi taloudellista turvaa vai epäonnistuiko hän sen luomisessa. Oliko isä rakastava tuki vai laiminlöikö isä tuon turvallisuuden tunteen? Muodostuiko isästä aina paikalla oleva luotettava tuki vai jotain, jota vastaan kapinoida.

Suhde omaan isään vaikuttaa kaikkiin muihin miehiin muodostuviin suhteisiimme elämässä. Ehkä isä on opettanut sinulle tietynlaisen käyttäytymis- ja ajatusmallin, koska sillä tavalla isäsi käyttäytyi ja toimi. Sait perintönä myös henkilökohtaisia taitoja ja hyveitä isältäsi. Mieti omaa isäsuhdettasi ja voit oivaltaa itsestäsi ja luomastasi elämästä paljon asioita.

Tasapainoinen isä ja äiti suhde ovat terveen, hyvinvoivan ihmisen kasvualusta. Pyhää feminiinistä energiaa kunnioitetaan, mutta on tärkeä kunnioittaa myös pyhää maskuliinista energiaa, koska molemmat ovat yhtä tärkeitä.

Ei ole kyse sukupuolten välisestä taistelusta vaan moni mies voi omata voimakkaan äiti- energian ja nainen voi taas olla hyvinkin maskuliininen. Joka tapauksessa lapset hyötyvät vanhempien tasapainoisesta energiasta. Feminiininen energia tuo lempeää, luovaa energiaa ja maskuliininen energia taas tuo energiaa, joka saa kaikki nuo loistavat luovat ideat toimimaan, toteuttaa ideoita, joten molempia tarvitaan.

Kunnioita siis itseäsi olevia molempia energioita.

Rita no 291