Raha

Mitä ajatuksia nousee, kun kuulet sanan raha?

  Raha on likaista. Raha saa aikaan ahneutta. Rikkaat ovat ahneita. Raha on pahaa. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Raha tekee itsekkääksi. Raha saa aikaan epäeettistä käyttäytymistä. 

Suhde rahaan on usein emotionaalinen. Raha itsessään ei ole hyvää eikä pahaa, vaan se on neutraalia. Raha on vain energiaa ja vaihdon välikappale. Olemme kapitalistisessa maailmassa, joka käyttää rahaa vaihdon välineenä. Perunasäkki tai oravannahat voisivat olla hankalia säilytettävissä lompakossa. Rahalla voi saada paljon hyvää aikaan. 

Vauraus ei kuitenkaan koskaan kerro sitä, miten ihminen elää, mihin hän uskoo, kenestä hän välittää ja pitää huolta, mitkä ovat hänen tärkeimmät arvonsa elämässä. Vauraus ei kerro mitään noista asioista.

 Kuten mikä tahansa lahja, vaurauskin on vain väline, jolla voi vaikuttaa moniin asioihin. Älä siis tuomitse sellaista henkilöä, joka on vauras. Vain sillä on väliä, miten ja mihin rahaa käytetään. Maassa tarvitaan rahaa, jotta voi hankkia kaikkea sitä, mitä tarvitaan elämään jokapäiväistä elämää.

Vauraus, runsaus on synnyin oikeutesi. Sielusi haluaa, että sinulla on kaikkea yllin kyllin. Tiesitkö, että kuvassa oleva kalasymboli kuvastaa myös vaurautta, runsautta, hyvinvointia.

Rita no 291